این روزها برا خیلی از افراد این سوال به وجو می آید که تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ چیست؟ با گذشت سال ها، پوست می تواند دچار مشکلات مختلفی مانند زخم، آکنه، چین و چروک و تغییر رنگ شود. پیدا کردن یک روال مراقبت از پوست که نیازهای خاص پوست را برآورده کند، بسیار طولانی و دشوار است. اما با این حال، یکی از موثرترین روش ها در مراقبت از پوست، مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. هر دوی این روش های درمانی برای حذف زخم، از بین بردن علائم کشش و بسیاری از لکه های پوستی مناسب هستند . اگر چه آن ها بسیار مشابه می باشند، اما از چند نظر مهم متفاوت خواهند بود. ما در این بلاگ قصد داریم شما را با تفاوت های مزوتراپی و میکرونیدلینگ آشنا کنیم تا مطمئن شوید که درمان مناسب برای نیازهایتان کدام است.
مزوتراپی چیست؟
شاید شما هم به این موضوع فکر کرده باشید که مزوتراپی چیست؟ مزوتراپی یک روش درمانی غیر جراحی می باشد که شامل استفاده از یک سوزن برای نفوذ در درم است. این سوزن فوق العاده ظریف می باشد و به گونه ای طراحی شده که از زیر درم، مستقیماً وارد بافت زیر جلدی زیر پوست بشود تا ترکیبی از ویتامین ها، اسید هیالورونیک و حتی فاکتورهای رشد را به پوست تزریق کند. هدف از تزریق ویتامین ها، آبرسانی به پوست و افزایش بازسازی سلولی است. با درمان های مزوتراپی، پزشکان این توانایی را دارند که بسته به مشکل پوستی، مشخص کنند چه محصولاتی را باید به ناحیه مورد نظر تزریق کنند.
میکرونیدلینگ چیست؟
آیا شما هم می دانید میکرونیدلیگ چیست؟ مشابه با مزوتراپی، میکرونیدلینگ هم یک درمان غیر جراحی است که در آن از سوزن هایی برای نفوذ در درم استفاده می شود. با این حال، در میکرونیدلینگ از یک قلم نیدلینگ پوستی استفاده خواهد شد و با چندین سوزن بسیار ظریف به درم نفوذ می کنند. این فرآیند باعث تحریک یک پاسخ درمانی در پوست می شود و کلاژن و الاستین جدید تولید می کند. زمانی که محصولات موضعی پیش از درمان روی پوست اعمال شوند، عمل ایجاد این ریز سوراخ ها در درم باعث جذب بهتر محصول در سلول های پوست خواهد شد تا نتایج درمان به حداکثر برسد. با خواندن تعریف این دو روش هم می توان تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ را دانست.
تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ در کاربردها
به طور کلی، مزوتراپی و میکرونیدلینگ در کاربردهایشان با یکدیگر فرق دارند . به همین دلیل بیماران باید متناسب با نیازی که دارند، از آن ها استفاده کنند. ما در این مقاله به بررسی تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ در کاربرد هایشان می پردازیم.
- برای مقابله با علائم پیری
اولین تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ برای از بین بردن چین و چروک ها است. خطوط ریز و چین و چروک اولین نشانه های آشکار پیری پوست هستند. در حالی که مزوتراپی برای از بین بردن چین و چروک های سطحی ظریف مفید است، میکرونیدلینگ برای کاهش دادن ظاهر این خطوط موثرتر است. چون که میکرونیدلینگ یک پاسخ درمانی را در پوست تحریک می کند که منجر به تولید کلاژن و الاستین خواهد شد.
- مقابله با مشکلات رنگدانه ای پوست؛ دومین تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ
مشکلات رنگدانه ای پوست مانند تیرگی زیر چشم ها یا تغییر رنگ بهتر است با مزوتراپی درمان شوند. به خاطر آن که تزریق کوکتل حاوی تمام مواد اصلی برای سلامت طولانی مدت پوست است و به حذف کردن سموم از سلول های پوست برای مقابله با رنگدانه ها کمک زیادی می کند.
- برای مقابله کردن با مشکلات بافت پوست
سومین تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ، مقابله با مشکلات پوستی است. برای حذف اسکار یا پوست ناهموار، مزوتراپی و میکرونیدلینگ هر دو موثر هستند. میکرونیدلینگ موجب بازسازی سلولی و لایه برداری در سطح عمیق تر پوست می شود. در حالی که مزوتراپی پوست را تغذیه و آبرسانی می کند تا آن را سالم و شفاف نگه دارد. هر این دو روش درمانی را می توان برای بهترین نتیجه در این مورد به کار برد.
تفاوت عوارض جانبی مزوتراپی و میکرونیدلینگ
مختلف بودن عوارض جانبی هم یکی دیگر از تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. به طور کلی هر روش زیبایی عوارض مخصوص به خودش را دارد. به عنوان مثال در مزوتراپی برخی از بیماران ممکن است عوارض جانبی موقتی مانند تورم، قرمزی و کبودی در محل تزریق را تجربه کنند. اما در میکرونیدلینگ برخی از بیماران ممکن است این فرآیند را ناراحت کننده یا دردناک بدانند، اگر چه اغلب از کرم بی حس کننده برای به حداقل رساندن درد استفاده می شود. در میکرونیدلینگ به مدتی زمان نیاز است تا نتیجه نهایی مشخص شود؛ چون که پوست برای چند روز پس از درمان قرمز و متورم به نظر می رسد. میکرونیدلینگ شامل ایجاد آسیب های ریز درون پوست است که در صورت عدم رعایت مراقبت های بعدی به طور بالقوه ای می تواند منجر به عفونت شود.
مزوتراپی بهتر است یا میکرونیدلینگ
بهتر بودن این دو روش برای درمان زیبایی و تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ، واقعاً به نتایجی بستگی دارد که بیمار به دنبال آن است. به طور کلی مزوتراپی می تواند به سلامت سلول های پوست کمک کند اما میکرونیدلینگ برای کاهش دادن ظاهر خطوط ریز و چین و چروک موثرتر است. به خاطر آن که ورود سوزن ها به پوست باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین می شوند و به صاف شدن خطوط و چین و چروک های صورت کمک خواهند کرد؛ در نتیجه پوست را صاف می کنند. کسانی که پوست خشک، پوسته پوسته یا زبر و ناهموار دارند، هم مزوتراپی و هم میکرونیدلینگ می تواند برایشان موثر باشد. برای مشکلات مربوط به رنگدانه های پوستی، مزوتراپی گزینه ایده آل تری است. کوکتل های مزوتراپی حاوی مواد ضروری برای پوست سالم طولانی مدت هستند که به حذف شدن سموم از سلول های پوست نیز کمک می کند. حتی این کوکتل ها می توانند به مبارزه با حلقه های تیره زیر چشم و همچنین لکه های تیره یا تغییر رنگ پوست که ناشی از یک مشکل ناخواسته است، کمک کنند. پس برای این که بدانید کدام روش مناسب شما است، حتما با پزشک خود صحبت کنید تا بهتر تفاوت مزوتراپی و میکرونیدلینگ را برایتان توضیح دهد.
پس برای افراد زیر، انجام مزوتراپی بهتر است.
▪︎ کسانی که جای زخم آکنه دارند.
▪︎ افرادی با پوست شل
▪︎ افرادی با پوستی کدر، کم آب و بی درخشش
▪︎ هیپرپیگمانتاسیون
▪︎ بیمارانی با چین و چروک و خطوط ظریف
افراد زیر هم بهتر است از میکرونیدلینگ استفاده کنند.
▪︎ اشخاصی با اسکار آکنه روی صورت
▪︎ بیمارانی با چین و چروک دور چشم و گردن
▪︎ افرادی با جای زخم های جراحی روی شکم